Mια μικρή ελληνίδα θεά

Μιά αδέσποτη σκυλίτσα από την Ελλάδα, ένα θείο δωρο.
    Η Ζαΐρα, είναι μια πρώην αδέσποτη σκυλίτσα από τη Ζάκυνθο. Δε βοηθάει μόνο τη Μαγκρίτ Σβάρτ να ξεπεράσει το πένθος μετά το θάνατο του άντρα της, αλλά το γλυκό αυτό τετράποδο προσφέρει απλόχερα χαρά σε οποιονδήποτε τη χρειάζεται. Κάθε εβδομάδα μαζί με τη Μαγκρίτ επισκέπτονται ένα γηροκομείο και ένα ίδρυμα για άτομα που υποφέρουν απο άνοια.
    Πριν από δέκα χρόνια η ζωή της Μαγκρίτ άλλαξε δραματικά. Ο συντροφός της, μόλις 59 χρονών, διαγνώστηκε οτι πάσχει απο άνοια. Η ασθένεια αυτή του προκαλούσε άσχημες σκέψεις, φοβίες και περιοδική απώλεια μνήμης. Λίγο καιρό μετά η Μαγκρίτ έπαθε εγκεφαλικό και αδυνατούσε πλέον να τον στηρίξει.
    Το όνειρό τους να περάσουν μαζί ευχάριστα τα γηρατειά τους δεν ήταν πια εφικτό. Ο άντρας της μπήκε σε ίδρυμα ώστε να έχει την απαιτούμενη φροντίδα και δέκα χρόνια μετά η Μαργαρίτα τον έβλεπε σιγά σιγά να φεύγει.
    Ήταν τότε που άρχισε να αναζητά κάποια συντροφιά και καθώς πάντα ήταν ζωόφιλη, έψαχνε να βρει ενα σκυλάκι.Η αναζήτηση ήταν δύσκολη διότι, εξαιτίας του εγκεφαλικού, έπασχε από μερική παράλυση και χρησιμοποιούσε μπαστούνι. Ήθελε δε οπωσδήποτε ένα σκυλάκι από άσυλο.
    Τότε ήταν που είδε τη φωτογραφία μιας μικρής λευκής σκυλίτσας της Ελληνίδας Bianca. Ένα πρώην αδέσποτο ηλικίας περίπου 1μιση χρονών που ήταν σε πρόγραμμα υιοθεσίας και αναζητούσε οικογένεια. Ήρθε σε επαφή με το Dierenhulp zonder Grenzen την οργάνωση «διάσωσης ζώων χωρίς σύνορα» όπου μετά την επαφή της μαζί τους, και αφού κρίθηκε ικανή, το υιοθέτησε. Αυτό που την καθησύχαζε περισσότερο ήταν οτι ακόμα κι αν κάτι της συνέβαινε το σκυλάκι θα είχε την απαραίτητη φροντίδα και προστασία από την ίδια την οργάνωση.
    Μερικές μέρες αργότερα ενημερώθηκε οτι η Bianca στις 29-9-2014 θα προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ. Η χαρά της ήταν απερίγραπτη που θα δεχόταν τη νέα της παρέα. Όταν η Bianca εγκαταστάθηκε στο νέο της σπίτι έλαβε και το νέο της όνομα: ΖΑΪΡΑ.
    ΖΑ από τη Ζάκυνθο  
    Ι από το ik ("εγώ" στα ολλανδικά)
    R από το όνομα του συζύγου της και
    Α από το Άμστερνταμ.
    Έτσι λοιπόν, το λευκό τετράποδο απέκτησε ένα όνομα με νόημα για την ίδια τη Μαγκρίτ.

    Ένα σκυλάκι για θεραπεία.
    Η Ζαΐρα είναι η συντροφιά που η Μαγκρίτ ήλπιζε και αναζητούσε. Ο εξαιρετικός της χαρακτήρας τη βοήθησε να νιώσει αμέσως άνετα στο νέο της σπίτι ενώ ανέπτυξε "φιλικές" σχέσεις με τις έξι γάτες που ζουν εκεί. Την επόμενη μέρα, η Μαγκρίτ μαζί με την Ζαΐρα, επισκέφτηκαν το ίδρυμα που έμενε ο άντρας της. Αυτός τη χάιδεψε κ η Ζαΐρα ανταποκρίθηκε με πολύ αγάπη. Ένα μήνα αργότερα, στις 29-10-14, θα έφευγε για πάντα. Η Μαγκρίτ, παρόλο που της λείπει, είναι συμφιλιωμένη πια με το χαμό του γιατί η ζωή του,το τελευταίο διάστημα είχε γίνει πολύ δύσκολη.Είχε αδυνατίσει πολύ και ήταν πολύ φοβισμένος.
    Η Ζαΐρα ήταν σε όλες τις στιγμές εκεί. Μέχρι το τέλος. Ήταν εκεί ακόμη και στην τελετή του αποχωρισμού.
    Η Ζαΐρα είναι πολύ καλή με τους ανθρώπους και φιλική με τα άλλα ζώα. Κοιμάται μαζί με τις γάτες της Μαγκρίτ και τη συνοδεύει παντού.
    Την περασμένη Τρίτη πήγαν μαζί σε ένα κονσέρτο ενώ συνεχίζουν να επισκέπτονται μαζί τα δυο ιδρύματα που φιλοξενούσαν τον άντρα της και οι ασθενείς την αγκαλιάζουν και τη χαϊδεύουν.
    Η Ζαΐρα είναι γλυκιά με όλους, φιλική και ήσυχη.
    Ζαΐρα, μια μικρή ελληνίδα θεά. Είναι ένα δώρο!!!


    Η Ζαΐρα (ή Βianca) είχε βρεθεί και φιλοξενηθεί το Μαΐο του 2014 από φίλο του συλλόγου. Είχε εγκαταλειφθεί στην περιοχή της πυροσβεστικής και ήταν αρκετά φοβισμένη και πεινασμένη. Αφού τις έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και βρέθηκε υγιής, εντάχθηκε στο πρόγραμμα υιοθεσιών του ΖΟΜΖ. Μέσα σε μόλις τρεις μήνες η Βianca είχε καταφέρει να ξεπεράσει την εγκατάλειψη και είχε αρχίσει να δείχνει την αγάπη της σε όλους. Η οργάνωση Dierenhulp zonder Grenzen (διάσωση ζώων χωρίς σύνορα) αφού ήρθε σε επαφή μαζί μας την επέλεξε για σύντροφο της Μαγκρίτ Σβάρτ.

    Η Zaira πλέον προσφέρει την αγάπη της όχι μόνο στην Μαγκρίτ άλλα και σε όλους τους νοσηλευόμενους των ιδρυμάτων που επισκέπτεται. Αυτοι δε την περιμένουν με αγωνία.

    Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε στο http://petsie.nl με τον τίτλο "Grieks ex-zwerfhondje Zaira is een geschenk" ("Ζαΐρα" ένα πρώην αδέσποτο - μιά Ελληνίδα Θεά)

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΠΟΜΕΝΟ
|