Το σωματείο

Ο «Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων» ιδρύθηκε το 2000 από μια ομάδα φίλων. Από το 2007, με την υπ' αριθμ. 217/07 πράξη, λειτουργεί ως αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό φιλοζωικό σωματείο.

Σκοπός του σωματείου μας , είναι η φροντίδα και η προστασία όλων των ζώων, από οποιονδήποτε τρόπο κακοποίησης, η διασφάλιση της καλής διαβίωσης και της υγείας τους, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ζωοφιλίας.

Τα μέλη του σωματείου είναι χωρισμένα σε ομάδες εργασίας με κύριο στόχο τη διάσωση αδέσποτων ζώων αλλά και τη «διαπαιδαγώγηση» των πολιτών του νησιού ώστε να υιοθετήσουν συμπεριφορές σωστότερες και φιλικότερες προς όλα τα ζώα.

Η «Ομάδα Μέριμνας Ζώων» μεταφέρει τα άρρωστα ή τραυματισμένα ζώα στον κτηνίατρο. Ο ΖΟΜΖ αναλαμβάνει τη θεραπεία τους και μέχρι να αναρρώσουν τα φιλοξενεί σε σπίτια μελών του σωματείου.

Η «Ομάδα Μέριμνας Ζώων» αναλαμβάνει τη στείρωση – κυρίως των θηλυκών – για να μειωθεί ο αριθμός των κουταβιών που γεννιούνται στους δρόμους.

Εθελοντές του σωματείου επισκέπτονται καθημερινά τους σταθμούς σίτισης σε διάφορα σημεία του νησιού για να ταϊσουν αδέσποτα ζώα ενώ παράλληλα επιβλέπουν την κατάσταση τους.

Άλλοι εθελοντές ασχολούνται με την εξεύρεση νέων σπιτιών για τα αδέσποτα. Κάθε χρόνο ένας σημαντικός αριθμός ζώων υιοθετείται από οικογένειες με ενέργειες του σωματείου.

Η «Ομάδα διοργάνωσης εκδηλώσεων» ασχολείται με την οργάνωση εκδηλώσεων με στόχο τη συλλογή χρημάτων.

Η «Ομάδα Εκπαίδευσης» αποτελείται από μέλη του σωματείου που επισκέπτονται τα σχολεία του νησιού και εξωσχολικές ομάδες νεαρής ηλικίας εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων με στόχο να γαλουχήσουν μια νέα γενιά ζακυνθινών με σωστή συμπεριφορά απέναντι στα ζώα.

|