Οικονομική κρίση ή κρίση αξιών

Τα τελευταία δύο χρόνια η κρίση έχει χτυπήσει φλέβα και έχει κάνει τα πάντα να εκτοξεύονται, από τις τιμές στα μαγαζιά, μέχρι την ήδη υψηλή ανεργία. Λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης έχει αυξηθεί δραματικά και ο αριθμός των αδέσποτων σκυλιών. Οι ιδιοκτήτες τους μη μπορώντας να ανταποκριθούν οικονομικά στις οικονομικές ανάγκες των τετράποδων φίλων τους τα παρατούν στον δρόμο.
Στην κατάρριψη του μύθου πως η οικονομική κρίση είναι ο κύριος λόγος που αυξάνει το φαινόμενο της εγκατάλειψης των ζώων προχώρησε ο κτηνίατρος Μαρίνος Πατήρης. Χαρακτήρισε, με δηλώσεις του στο “Ionian Channel”, διαχρονικό το φαινόμενο, αποδίδοντάς το στην έλλειψη παιδείας κατά κύριο λόγο. “Το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα δεν είναι σημερινό. Εμείς οι κτηνίατροι το αντιμετωπίζουμε καθημερινά, εδώ και πολλά χρόνια και όχι μόνο για λίγες μέρες και συγκεκριμένες περιόδους. Δεν οφείλεται στην οικονομική κρίση αλλά στην αναισθησία των ιδιοκτητών τους. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και αυτό θα γίνει μόνο μέσα από τα σχολεία και τα παιδιά”.
“Οικονομική κρίση ή κρίση αξιών;”, είναι το δίλημμα που βάζει ο πρόεδρος του Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων, χαρακτηρίζοντας ανακριβή και εύκολη τη δικαιολογία που επικρατεί και θέλει την οικονομική κρίση να προκαλεί αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων. “Πάντοτε είχαμε αδέσποτα και ποτέ δεν θα πάψουμε να έχουμε” δήλωσε στην εφημερίδα μας, ο κ. Τάσος Αβούρης κάνοντας λόγο “για δυο εποχές έξαρσης του φαινομένου. Την άνοιξη, που έχουμε πολλά νεογέννητα (πραγματική αύξηση), και το φθινόπωρο (φαινομενική αύξηση) καθώς, μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου, τα αδέσποτα που κυκλοφορούσαν γίνονται πιο αντιληπτά”.

 

Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 20/1/2014 Βασίλης Μούτσιος
ΕΠΟΜΕΝΟ
|